Back to All Events

HOW TO SWIM - HAMBURG

Tuesday / Mardi / Dinsdag - 13/11/2018 - 18:00

HavenCity Universität Hamburg, lecture hall 150 / 1st floor
Überseeallee 16, Hamburg, Germany

The river Elbe, the beach and the harbor.

The river Elbe, the beach and the harbor.

EN

Even in Hamburg, a city full of water with rivers, lakes and canals, the accessibility of its water is constantly negotiated between different stakeholders: the commercial interests of the harbor and industry, leisure functions for all citizens, preservation of natural habitats and security requirements by the responsible authorities. Can the water be seen as part of the commons, shared by everyone?

FR

Même à Hambourg, une ville riche en rivières, lacs et canaux, l’accessibilité de son eau fait constamment l’objet de négociations des intérêts: la préservation des habitats naturels, les intérêts commerciaux du port et de l’industrie, les loisirs pour tous les citoyens et les impératifs de sécurité les autorités responsables. L'eau peut-elle être considérée comme faisant partie des communs, partagée par tous?

NL

Zelfs in Hamburg, een stad met veel rivieren, meren en kanalen, wordt de bereikbaarheid van het water voortdurend onderhandeld tussen verschillende actoren: de commerciële belangen van de haven en industrie, vrijetijdsfuncties voor alle inwoners, het behoud van natuurlijke habitats en veiligheidseisen van de verantwoordelijke autoriteiten. Kan het water gezien worden als onderdeel van de commons, gedeeld door iedereen?

Invited by the HafenCity University Hamburg, Paul Steinbrück and Jorg De Vriese will talk about POOL IS COOL’s approach to campaign for outdoor swimming in Brussels, combining Actions, Projects, Research and Debate.

The full program of the lecture series “Wasserhorizonte VII - Allmende Wasser”

The event on Facebook

Invités par la HafenCity University Hamburg, Paul Steinbrück et Jorg De Vriese parleront de l’approche de POOL IS COOL en matière de campagne pour la baignade en plein air à Bruxelles, combinant actions, projets, recherches et débats.

Le programme complet de la série de conférences “Wasserhorizonte VII - Allmende Wasser”

L’événement sur Facebook

Op uitnodiging van de HafenCity University Hamburg zullen Paul Steinbrück en Jorg De Vriese praten over de aanpak van POOL IS COOL voor een campagne voor openluchtzwemmen in Brussel, waarin acties, projecten, onderzoek en debat worden gecombineerd.

Het programma van de hele lezingreeks “Wasserhorizonte VII - Allmende Wasser”

Het evenement op Facebook

Earlier Event: October 20
BRUSSELS CANAL RUN 2018
Later Event: November 17
NEW GENERATIONS FESTIVAL - WARSAW